Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
1 apr. Alles over Irminloo
12 feb. WADS slotavond
13 nov. Led verlichting
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
DSC_6164.JPG
DSC_6163.JPG
DSC_6161.JPG
Meest recente foto's
Alles over Irminloo
 Robert Jan van Dijk   Alles over Irminloo  739x gelezen


ALGEMEEN

INFORMATIE

TRAINING EN SELECTIE

STATUTEN EN VIT

Algemeen en contact

Informatiebrochure

Training algemeen

Statuten

Route en adres

Activiteitenkalender

Jeugd trainingen

Huish. reglement

Lidmaatschap

Irminfo (clubblad)

Senioren trainingen

Sponsors

Lid worden

Nieuwsbrieven

Trainingskosten

Vrijwilligers (VIT)

Historie

Clubkampioenen

Selectiebeleid

Achtergrond VIT

Introducee

Baanbezetting


Vertrouwenspersoon


woensdag 1 april 2020, 22:19 uur 1 reactie (reageer)
Intersport Clubkampioenschappen LTV Irminloo 2017
 Robert Jan van Dijk   Alles over Irminloo  0x gelezen


Beste Irminloo tennisser,

 

Van 13 t/m 19 maart 2017 worden de "Intersport clubkampioenschappen" op Irminloo georganiseerd. We hopen op een record aantal inschrijvingen! Dit jaar hebben we gekozen voor een ietwat andere opzet, waarbij jeugd en senioren gezamenlijk in kunnen schrijven. 

 

Voor de 55 plusser, die geen zin heeft om door een 11 jarige alle hoeken van de baan ingestuurd te worden, is er een aparte categorie. Ook voor de maximaal 15 jarige, die bang is voor de meedogenloze seniore service-volley speler is een aparte categorie. In deze categorieën wordt niet op speelsterkte ingedeeld. 

 

Groene spelers krijgen vanwege de afwijkende bal ook een eigen categorie en voor Rood/Oranje jeugdspelers wordt een 3 uur durend event georganiseerd.

 

Overige spelers kunnen op speelsterkte inschrijven in de bekende DE, HE, DD, HD en GD categorieën.

Klik hier om in te schrijven.

 

Als je tegen problemen met het inschrijven aanloopt, kun je een mail sturen aan info@irminloo.nl

Bij een grote hoeveelheid inschrijvingen, zal gebruik worden gemaakt van het voor weekeind van 11/12 maart. De finales zullen op zondag 19 maart plaats vinden. Je kunt je voor maximaal 2 categorieën inschrijven.

De wedstrijden tellen niet mee volgens DSS systeem. 

DUS, laat je van je gezellige kant zien en doe allemaal mee!

 

Groeten en tot gauw op de baan,

Luciën de Louw

Daniëlle Wittmer

Robert-Jan van Dijk

Kim Mourits


dinsdag 21 februari 2017, 21:13 uur 0 reacties (reageer)
WADS slotavond
 Robert Jan van Dijk   Alles over Irminloo  21x gelezen

Op donderdag 16 februari is de afsluitende avond van de WADS en zijn er tussen 19:00 en 22:00 uur geen banen beschikbaar voor vrijspelen.

 

zondag 12 februari 2017, 16:58 uur
Wie telt er mee?
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  62x gelezen

Kou, mist en gladheid. Dat is januari. Ik zei het al in de nieuwsbrief van december. Geen tennis dus. En voor de rest houdt 't ook niet over. Er heerst een griepepidemie en van 't nieuws op de televisie word je ook niet vrolijk, narigheid troef. Waar je wél vrolijk van wordt?

1. Van Steak Tartaar of Gegrilde Gamba's, Lende Steak of Gegrilde Zwaardvis en een Dessert trio toe. Dat lekkers kost normaal bij de Schout van Ermel € 41,75, maar niet voor leden van Irminloo. Die betalen op maandag t/m donderdag op vertoon van hun ledenpas € 35,-- voor dit menu.

2. Van de nieuwe LED-verlichting die ons ongeëvenaard goede spel in een heel ander licht zet.

3. Van de snertjongens (Evert c.s.) die ons een nieuwjaarsmaaltijd om nooit te vergeten hebben voorgeschoteld.

Mijn vrouw(Christine) weet als geen ander dat ik in de winter een echte sombermans kan zijn. Haar recept daarvoor is: "tel je zegeningen" en DOE er wat aan. Twee simpele wijsheden die ik dit jaar ga proberen op te volgen. Voordat je het weet ben je er mee bezig om alle, soms onvermijdelijke, tegenslagen, ergernissen en ander ongerief op een steeds grotere hoop te stapelen. Je kunt ook proberen je juist meer bewust te zijn van de fijne, kleine (en grote) dingen door die te tellen! Hiervoor telde ik er in januari alleen al drie! Iedereen die, net als ik, geen rasoptimist is, nodig ik daarom bij deze van harte uit om mee te tellen en vooral om er wat aan te doen om van 2017 een goed en gezellig jaar te maken. Gezellig met je partner naar onze sponsor de Schout en twee maal korting pakken bijvoorbeeld.

Tenslotte: laten we voor ons allen hopen dat we niet door een groot verdriet getroffen worden en laten we proberen om degenen die dat wel mee moeten maken te steunen en te helpen, al is 't maar een beetje. Want juist dat beetje is dan belangrijk.

Henk Forrer

zondag 29 januari 2017, 18:28 uur


Niet alleen tennis voor Ron de Poorter
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  63x gelezen

Tennist vanaf z’n 6e    
Lid sinds 1989        
Vrijwilliger geweest in diverse commissies     
Voorzitter sinds 2014
Getrouwd met Marijke

Ranger ron met "phyton das"


Ook voor onze leden is er een leven naast de tennisvereniging. Dat van familie, werk, maar ook van hobby’s. Daar zitten heel bijzondere en zeker niet alledaagse hobby’s bij…….
We kennen Ron allemaal als de voorzitter van onze club. En ook van zijn columns als voorzitter, waarin hij het regelmatig over zijn hobby’s heeft. Motortochten, lekker koken, maar vooral safari in Afrika. De liefde voor Afrika zit zo diep, dat Ron de opleiding tot Ranger heeft gedaan in Zuid-Afrika. Dat betekent dat Ron officieel als gids mensen kan rondleiden in diverse wildparken. Voorzitter Ron is dus ook Ranger!
Ron ontdekte de safari toen hij heel regelmatig als gezagvoerder op Naïrobi en Tanzania in Afrika vloog. Als het maar even kon, boekte hij een safari en genoot van de prachtige natuur, van de wilde dieren en zeker ook van de vogels. Later volgde ook Zuid-Afrika als KLM-bestemming. En Ron werd verliefd op het land, de mensen en zeker ook de wildparken.
Nadat hij met pensioen ging bij de KLM in 2008 besloot Ron om de opleiding te doen tot Ranger. Een continue cursus van 6-8 weken met staatsexamen. In eerste instantie gewoon om er zelf van te leren, maar ondertussen heeft hij al diverse Nederlanders laten genieten van een safari in één of meerdere parken. De meeste safari-gangers denken in eerste instantie vooral aan de big five: leeuw, olifant, luipaard, buffel, giraffe, dus daar ligt dan de focus. Ron zelf raakt enthousiaster van de meer zeldzame dieren, zoals de wilde honden, maar zeker ook de vogels. De vogels in Zuid-Afrika zijn vaak zo speciaal, zo mooi gekleurd en er zijn heel veel verschillende soorten. Daarom ook heeft Ron een vervolgcursus gedaan om meer over vogels te weten.          
Broertjes leeuw Luipaard is altijd bijzonder Lilacbreasted Roller
De eerste groep die Ron heeft rondgeleid is een groepje van Irminloo geweest. Dat was in het Krügerpark. Ook Marijke ging mee. Maar inmiddels zijn ook (ex)collega’s, kennissen uit Ermelo en kennissen van kennissen met Ron mee geweest. Het werkt als een olievlek.  Ook heeft Ron nog een aantal keer opgetreden als reisleider voor groepsreizen via een organisatie. Intensieve reizen van 3 weken per bus door Zuid-Afrika, Botswana en/of Namibië. Maar hij houdt het toch liever bij kleine groepjes met mensen die hij kent. Zuid-Afrika heeft wel voordelen voor de toerist op safari. Het klimaat is prettig en de voorzieningen en het eten zijn heel goed.
Toch liggen de mooiste parken noordelijker: Etosha in Namibië, Masai Mara in Kenia, Serengeti in Tanzania en de Okavango Delta in Botswana. Daar gaat hij vast samen met Marijke nog weer naar terug.
Natuurlijk heeft hij wel een paar (“echt maar heel weinig hoor”) spannende momenten meegemaakt.
Zo was er een zwarte neushoorn met jong die zich in de knel voelde komen en de auto wilde aanvallen.
Of een leeuwin die net een zebra had gedood en haar jongen leerde hoe die zo’n prooi aan moesten pakken. De maag werd opengereten en het voor-verteerde gras kwam naar buiten. Ook een nijlpaard kwam op deze traktatie af. Een spannende confrontatie.
“Als je maar het gedrag herkent”, zegt Ron, “weet hoe je moet reageren en wat je wel en niet kunt doen, dan is het niet gevaarlijk. Ook bij de loopsafari’s niet. Zelfs niet als je zomaar in een tentje gaat slapen”.
Feit is dat je met een gids zoveel meer dieren ziet. Als Ranger weet je waar ze kunnen zitten en weet je ze te herkennen. De gids kan nou eenmaal het gedrag van de dieren herkennen en voorspellen. Je kunt dus dichterbij komen én op tijd weg zijn……
En feit is ook dat het onmogelijk is om geen zin te krijgen om (weer) op safari te gaan als je Ron hoort vertellen.
Voor filmpjes, klik op de volgende linkjes
https://www.youtube.com/watch?v=xfTqEaW9RRo
https://www.youtube.com/watch?v=TfFqEjHtcMU

Op de uitkijk

Tot zover de leuke en bijzondere hobby van Ron de Poorter. Safari ver weg van de tennisbaan, waar Ron toch ook veel tijd doorbrengt.
Leuk om te leren over zo’n bijzondere hobby. Gelukkig hebben we nog veel meer leden en die hebben misschien ook wel onverwachte hobby’s……

zondag 29 januari 2017, 18:19 uur
Nieuws van JC
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  35x gelezen
Ondanks dat het dan winter is, is er toch nog een aantal kinderen die enthousiast mee blijven doen aan toernooien om hun niveau, rating en ranking te verbeteren. Verder vinden ze het ook gewoon leuk om wedstrijdjes te spelen en hebben ze meewerkende ouders, die ze naar de toernooien toe rijden.
Bij elke sport, waar kinderen mee willen doen aan wedstrijden, is de inzet van ouders (en/of andere familieleden/vrienden) onmisbaar. Voor het brengen en halen, support en inschrijfgeld zijn ouders gewoon nodig.
Bij voetbal of hockey speel je meestal op zaterdag met je hele team een wedstrijd. Je traint door de week. Maar hoe werkt dat nou bij tennis?
Je hebt ieder voorjaar in april/mei competitie voor 12-100 jarigen (groen en geel). Voor competitie geef je je op bij de JC of bij je trainer, die je indeelt in een passend team. Met je team ga je dan 6 of 7 zaterdagen of zondagochtenden op pad (of speel je thuis) om tegen andere teams van hetzelfde niveau te spelen. Echte enthousiastelingen kunnen in het najaar ook competitie spelen.
Meedoen is voor jeugdspelers in jeugdteams gratis. Je betaalt alleen mee aan de ballen, die je na afloop mag houden. In de voorjaarscompetitie van 2017 hebben we maar liefst 9 jeugdteams, die mee doen op de zaterdag en zondag. Daar ben ik hartstikke trots op!
Rood en oranje spelers (5-11 jarigen) spelen het hele jaar door op zondagochtend 2 uurtjes competitie, behalve op de zondagen wanneer geel en groen speelt. Op dit moment hebben we 1 rood- en 3 oranje teams ingeschreven bij de KNLTB. Dat is een mooi aantal. Idealiter spelen ALLE jeugdleden competitie, want je leert er ontzettend veel van en het is super gezellig!
zondag 29 januari 2017, 18:17 uur
Venijn zit hem in de staart
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  27x gelezen

De WADS loopt alweer tegen z'n einde, met op 9 februari de laatste geplande wedstrijden, waarna op donderdag 16 februari nog de slotavond volgt.
68 deelnemers, verdeeld over 32 dames en 36 heren sloven zich in weer en wind uit voor, ja waarvoor eigenlijk, waarvoor sta je soms in de regen of met kou op de baan? Ieder heeft zijn eigen reden, maar blijkbaar wel een goede; er zijn deelnemers die seizoen na seizoen meedoen en het lijkt wel dat er steeds meer deelnemers zijn!
Leeftijd speelt al helemaal geen rol, er zijn 5 spelers ouder dan 70 en tegelijk ook 5 jonger dan 30 jaar. En ja, dan komt het voor dat oud (76 en 66 jaar) tegen jong (19 en 20 jaar) speelt en dat er een gelijkspel uitrolt, fantastisch! Vorige WADS hadden we met de zachte winter geen uitval vanwege slecht weer, maar dat ligt nu toch anders. Gladheid op 5 januari en sneeuw op 19 januari gooit het schema flink in de war. We proberen op zondagmiddag 29 januari de schade een beetje in te halen. Voor de WADS is het jammer dat we geen verwarmde of overdekte banen hebben en dat we geen zout mogen strooien, helaas! Baancommissie, kunnen we straks op de nieuwe banen in de winter wel altijd doorspelen?

zondag 29 januari 2017, 18:14 uur
Inhaal middag WADS
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  33x gelezen

Zondag 29 januari tussen 12.00 en 18.00 uur worden er minstens 4 banen gereserveerd voor de WADS om een aantal wedstrijden in te kunnen halen.

donderdag 19 januari 2017, 16:28 uur
Spreekuur Fysio
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  75x gelezen

Voor alle leden is er bij Fysiotherapeut Prins en Staal elke maandag een spreekuur van 18:30 - 19:30.

Dit spreekuur is speciaal voor Irminloo leden met klachten over blessures en geeft de mogelijkheid tot een gratis advies door een gediplomeerd fysiotherapeut.

Dit spreekuur was de afgelopen weken bij irminloo zelf maar nu verplaatst naar de praktijk van Prins en Staal.

woensdag 4 januari 2017, 15:59 uur
Nieuwjaarsreceptie
 Han Brinkman   Alles over Irminloo  110x gelezen

maandag 26 december 2016, 12:18 uur
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Alles over Irminloo
 -
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Woensdag Dames
 Woensdag Gemengd
 Donderdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Heren