Update 14 oktober 2020, maatregelen bestuur LTV Irminloo in verband met het Coronavirus

14 oktober 2020


Op 14 oktober zijn de Corona maatregelen helaas verder aangescherpt.   LTV Irminloo volgt de maatregelen die door de KNLTB worden gehanteerd. De maatregelen gelden voor de komende 4 weken. Over twee weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Dit betekent voor LTV Irminloo dat met ingang van woensdag 14 oktober 2020 om 22.00 uur de volgende maatregelen genomen worden:

 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten
 • Toiletten zijn alleen voor noodgevallen
 • De KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Reguliere open toernooien kunnen niet doorgaan. Helaas wordt het Bokken en Geitentoernooi (1 november 2020) ook geannuleerd
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging. Hiervoor blijft gelden: reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop.
 • Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
 • De toss momenten zijn niet toegstaan.
 • De laddercompetitie is niet toegestaan.
 • Lessen mag met 4 spelers per baan. Er mag ook les worden gegeven aan grotere groepen. Dus bijvoorbeeld met 8 per 2 banen of 12 per 3 banen. Hierbij mogen de verschillende groepen niet met elkaar vermengen. Dus er moeten vaste combinaties van 4 worden gemaakt.
 • Voor jeugd t/m 17 gelden deze aantallen niet en geldt er geen maximum
 • Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken. Ook zijn toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes niet toegestaan.  

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing.

Op de onderstaande sites staan de nieuwe maatregelen vermeld:

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Ed Bakker 19-10-2020 14:36

Hoi Kok. Wij verzinnen geen eigen regels voor de vereniging en houden ons aan alle richtlijnen van de KNLTB. De persconferentie van 15 oktober, waarin ook gesproken is dat er niet gedubbeld mag worden, is geen uitgangspunt geweest. In de bovengenoemde sites kun je alle richtlijnen nog eens nalezen. https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/ Kok, nog even volhouden. Boudewijn de Groot zong eens “Want er komen andere tijden”

avatar
Kok Zaal 17-10-2020 22:13

tussen = tossen

avatar
Kok Zaal 17-10-2020 22:12

Waarom geen toss of beter: Social Mix? Dat is toch ongeveer hetzelfde als dubbelen? Voor zover mij bekend en mijn ervaring is dubbelen erg gezond en zijn mij geen gevallen van (overdracht van) besmettingen bekend op onze vereniging. Ook is tussen niet ter sprake gekomen bij de beruchte persconferenties. Gemiste kansen, dus, helaas....

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen