Update 4 november 2020, maatregelen bestuur LTV Irminloo in verband met het Coronavirus

04 november 2020


Op 4 november zijn de Corona maatregelen helaas verder aangescherpt.

LTV Irminloo volgt de maatregelen die door de KNLTB worden gehanteerd. De maatregelen die per 14 oktober genomen zijn blijven gehandhaafd en worden per 4 november aangescherpt.

Vanaf woensdag 4 november 22.00 uur gelden daarom nog extra maatregelen voor 2 weken. Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

 • Dubbelspel bij volwassenen vanaf 18 jaar is niet toegestaan. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen vrij spelen; maximaal 2 spelers per tennisbaan
 • Gedurende de komende twee weken kan er maximaal 30 minuten afgehangen/gespeeld worden met twee spelers. Hiervoor blijft gelden dat er thuis digitaal wordt afgehangen  

Trainingen

 • Bij trainingen voor jeugd tot 18 jaar geldt geen maximaal aantal leerlingen per baan.
 • Bij trainingen voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt: maximaal 2 spelers per tennisbaan exclusief de leraar.
 • Trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Wanneer er in één trainingsgroep leerlingen zitten die jonger zijn dan 18 jaar én leerlingen vanaf 18 jaar dan gelden de maatregelen voor de leerlingen vanaf 18 jaar. Dus groepsgrootte van maximaal 2 per baan en altijd 1.5 afstand tot elkaar houden.
 • De leraar mag op de baan aanwezig zijn mits hij/zij 1.5 afstand houdt tot de leerlingen.
 • De leraar houdt rekening met de afstand tussen leerlingen vanaf 18 jaar bij oefeningen en drills en maakt hier eventueel gebruik van hulpmiddelen om 1.5 meter afstand te garanderen.
 • Voor leraren geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voorpubliek toegankelijke binnenruimtes. Bij de normale sportbeoefening hoeft het mondkapje niet gedragen te worden. Leraren zijn niet verplicht om op de baan een mondkapje te dragen, omdat zij relatief eenvoudig afstand kunnen houden en de hallen groot zijn.
 • Tennis specifieke fysieke trainingen zijn toegestaan. Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn er geen beperkingen in het geven van fysieke trainingen. De leraar dient wel 1.5 meter afstand van de leerlingen te houden. Voor fysieke trainingen met alleen volwassen of volwassenen én jongeren (vanaf 18 jaar) gelden de volgende regels: - Voor fysieke trainingen buiten geldt een maximum van twee personen per groep. - De verschillende groepen dienen 1.5 meter afstand van elkaar te houden en mogen niet mengen. - Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de verschillende groepen.  

Algemeen

 • Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken. Ook zijn toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes niet toegestaan.
 • Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing.
 • Naast de sportkantines blijven ook douches en kleedkamers gesloten
 • Toiletten zijn alleen voor noodgevallen open.    

Op de onderstaande sites staan de nieuwe maatregelen vermeld.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/11/verzwaring-coronamaatregelen-geen-dubbelspel-de-komende-2-weken/
https://corona.knltb.nl/media/aosfr3t0/sport-specifieke-richtlijnen-tennis-en-padel.pdf?ts=637401053553770000 
https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/ 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Martijn Schipper 04-11-2020 22:35

Dat levert alleen maar mee bewegingen op en naar/van het park op.

avatar
Martijn Schipper 04-11-2020 22:34

waarom nou maar weer een half uur? Dat was in het voorjaar ook niet zo.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen