Update 9 mei 2020, Maatregelen bestuur LTV Irminloo in verband met het Coronavirus

09 mei 2020


Na de persconferentie van Mark Rutte van 6 mei j.l. is er gelukkig ook goed bericht voor de volwassen tennissers. Er mag weer, onder strikte voorwaarden, getennist worden. Afgelopen vrijdagavond 8 mei heeft het bestuur de nieuwe richtlijnen van de KNLTB (die afgestemd zijn met NOC/NSF) ontvangen.

Deze richtlijnen zijn voor een ieder in te zien op https://corona.knltb.nl/

 

Het bestuur heeft aan de hand van deze richtlijnen een nieuw protocol opgesteld. (PROTOCOL L.T.V. IRMINLOO CORONA Versie 11-05-20)

 

Dit protocol wordt eveneens op de sociale media geplaatst en via de mail aan de leden toegestuurd.

We hebben als bestuur, vanwege organisatorische maatregelen (voorbereidingen die i.v.m. veiligheid en gezondheid op de baan getroffen moeten worden), besloten om vanaf woensdag 13 mei a.s. de banen weer vrij te geven voor onze leden.

 

Veiligheid en gezondheid van onze leden en hierbij hoort een goede voorbereiding, is voor ons prioriteit. We zijn er met elkaar verantwoordelijk voor dat spelen van een partij tennis bij LTV Irminloo veilig voor onze gezondheid zal kunnen plaatsvinden. Dit overigens met in acht neming van de KNLTB richtlijnen.

 

Dit betekent o.a. dat de tennislessen voor volwassenen weer starten en dat er vrij gespeeld kan worden door volwassen (alleen enkelspel is toegestaan en het spelen van dubbelspel is toegestaan als per kant 2 leden spelen die onder één dak wonen). 

 

De tennislessen voor volwassenen starten wel op maandag. Hiermee is inmiddels met de jeugd voldoende ervaring opgedaan om veiligheid en gezondheid te waarborgen. 

 

Inmiddels heeft een aantal leden voor de komende week banen gereserveerd, waarbij niet aan de richtlijnen van de KNLTB wordt voldaan. Ook voor a.s. maandag en dinsdag zijn door een aantal zeer enthousiaste leden banen gereserveerd. De afspraken die gemaakt zijn voor de komende week worden alle geannuleerd. De leden die gereserveerd hebben wordt gevraagd om volgens de richtlijnen (zie ook het protocol) opnieuw een baan te reserveren voor de dagen vanaf woensdag 13 mei.

 

Alle banen worden dan vrijgegeven om een partij in te plannen.

Plannen kan via de KNLTB Clubapp. Maar ook via de website van LTV Irminloo (via : Mijn Club). 

 

De ochtenden en de avonden waarbij meerdere spelers deelnemen aan de TOS komen voorlopig te vervallen. Hierbij verwijzen we ook naar het protocol. (PROTOCOL L.T.V. IRMINLOO CORONA Versie 11-05-20)

 

Koppe Begonia toernooi

 

Helaas gaat het toernooi dat dit jaar (eind juni 2020) voor het eerst georganiseerd zou worden niet door.

De organisatiecommissie was enige maanden geleden wel gestart met de voorbereidingen. Voor niets... nee, voor een volgende keer zijn de eerste stappen gezet. Commissie, heel erg jammer, maar er komt een revanche en dank jullie wel voor de inzet tot nu toe.

 

Langzamerhand zullen we als vereniging toewerken naar een situatie waar we weer volledig, misschien met andere en nieuwe ideeën, kunnen tennissen. Daar zien we ook echt naar uit. Tot zolang:

ken uw eigen verantwoordelijkheid voor uzelf maar ook voor alle doelgroepen binnen de vereniging.

 

Namens het bestuur

 

Ed Bakker

Voorzitter LTV Irminloo 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Robert Jan van Dijk 17-05-2020 13:36

https://www.irminloo.nl/corona_protocol

avatar
Martijn Schipper 09-05-2020 22:47

waar is dat protocol?

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen