Competitie

Als je meer uitdaging wilt en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen wilt spelen, overweeg dan mee te doen met een van de KNLTB competities op onze vereniging.

Competitie spelen is mogelijk tijdens de Voorjaarscompetitie (april-juni) en/of de Najaarscompetitie (september-oktober). In een team van 4-7 spelers speel je een aantal weken (5-7 weken) achter elkaar zowel uit-als thuiswedstrijden tegen teams van andere verenigingen. En voor de jeugd worden in deze periode speciale jeugdcompetities georganiseerd.
 
Er kan gespeeld worden in de herenteams, damesteams of gemengde teams.
De meest voorkomende dagen waarop competities plaatsvinden zijn dinsdag (overdag), donderdag (overdag), vrijdagavond, zaterdag en zondag (vooral jeugdcompetities). Meestal speel je tegen verenigingen in de regio Gelderland/Flevoland/Utrecht; maar soms kan het voorkomen dat je verder weg speelt.
 
Voor elke speelsterkte is er wel een competitie beschikbaar.
Uiteraard is het wel zaak een team samen te stellen dat uit spelers van ongeveer dezelfde sterkte bestaat. Je kunt je met een aantal vrienden en vriendinnen als team opgeven. Als je geen team kunt samenstellen kun je je ook alleen opgeven; de verenigingscompetitieleider (VCL) zal dan kijken of je bij een ander team kan worden ingedeeld. Op de vrijdagavond hebben we veel teams waardoor het lastig is nog aanvragen van nieuwe teams te honoreren. Maar op de andere dagen hebben we nog ruimte genoeg.
 
Voor veel spelers is de competitie een moment om naar uit te kijken. Het geeft veel gezelligheid en leuke en sportieve wedstrijden. Van competitiespelers verwachten wij ook dat  er een bardienst gedraaid wordt tijdens de competitieperiode. En ook dat geeft weer veel plezier en is een leuke manier om goed ge├»ntegreerd te raken in de tennisvereniging. 
 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over competitie spelen? Of wil je je alleen, of met een heel team opgeven? Stuur dan een mail naar de Verenigingscompetitieleider (VCL). Hij/zij zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en je vragen te beantwoorden.
 
Wil je meer lezen over de competities? Klik dan op onderstaande linkjes.