Nieuws vanuit de Barcommissie

17 december 2022


1. Nieuwe Bardienst planner

Loes Brancart heeft afscheid genomen als bardienst planner maar ze blijft  heel fijn voor ons allemaal wel de ledenadministratie  doen. Dank je Loes voor je tijd, inzet en energie die je erin gestoken hebt (en nog steeds doet). Super! Sijt Dooijewaard-van Stempvoort gaat onze nieuwe bardienst planner worden. Welkom Sijt en heel erg fijn dat je deze uitdaging aangaat!  

2. Aanpassing Prijzen

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het leven is fors duurder geworden. De inkooprijzen blijven stijgen, de inflatie loopt op. We hebben besloten om tweemaal per jaar de prijzen te controleren en indien nodig, aan te passen. Er is inmiddels een aanpassing doorgevoerd. We proberen vanzelfsprekend de prijsstijging zo beperkt mogelijk te houden. In vergelijk met andere verenigingen en de Horeca, zijn en blijven we nog steeds heel vriendelijk geprijsd!  Laat het je blijven smaken, en geniet ervan!  

3. Bardienst tekorten

Het lukt ons (nog) niet om de bardienstplanning altijd rond te krijgen.  We gaan in elk geval een  aanpassing doen van onze openingstijden in ochtend. Dit sluit beter aan bij de behoefte die er nu is.   We hebben op dit moment de volgende openingstijden

 • Ochtend              Maandag t/m Donderdag van 10:00-12:00 uur
 • Avond                  Maandag t/m Donderdag van 20:00-23:00 uur  

De beschikbaarheid van de bardienders loopt helaas niet 1 op 1 met de vraag.  

Wat gaan we doen?

 1. De Taskforce vrijwilligerswerk is gestart! Informatie volgt binnenkort.
 2. Nieuwe leden inwerken en inplannen
 3. Als je een bardienst niet kunt draaien zorg dan zelf voor je vervanging. Gebruik de KNLTB-club app om te ruilen en kom vooral op tijd in actie!
 4. In de KNLTB-club app kan je alle in te plannen bardiensten zien. Als je ziet dat er geen bardienst is gepland,  meld dit dan bij de barcommissie via [email protected] Iemand va een vast groepje tennissers kan ik dan autoriseren voor toegang tot de kantine. Je kan dan toch gebruik maken van de kantine. Diegene die geautoriseerd is voor toegang tot de kantine blijft eindverantwoordelijk!
 5. We zoeken nog steeds leden voor de reservelijst ! Met de reservelijst kunnen we bij last minute afmeldingen toch nog proberen een vervanger te vinden.
 6. Wil je een keer extra draaien of heb je naast je huidige vrijwilligerstaak nog wat extra tijd over. Meld je dan via: [email protected]   Samen de Beste!  

4. Registratie van consumpties

Als je als bardiender of als vrijwilliger van een commissie een drankje neemt. Registreer deze dan met de Bardienst pas of een commissie pas. Zo houden we overzicht en kunnen we alles verantwoorden.  

5. Duurzaamheid/energie besparen

We hebben de volgende maatregelen in de kantine genomen:

 1. Er is een nieuwe koelkast en een nieuwe vriezer in gebruik genomen.
 2. De extra koel/vries apparatuur gaat uit als er geen activiteiten zijn.
 3. De terras verwarming wordt niet meer gebruikt.
 4. De open Flessenkoeler is afgekoppeld.
 5. Er komt een kleine frituur i.p.v. de bakplaat. Deze kan dan in normale weken gebruikt worden. De grote, dubbele frituur, wordt alleen gebruikt tijdens activiteiten en toernooien.
 6. De verwarming wordt beter ingesteld en kan niet meer handmatig bediend worden.
 7. Nog een extra tip,. bij het einde van je bardienst, check je even
  1. Zijn de lichten uit?
  2. Is alle apparatuur uit? 

Heb je zelf nog tips? Kom maar door!  

6. Einde bardienst, hoe laten we de kantine achter?

In het voorgaande van dit bericht zijn al veel tips voorbijgekomen. Ook in de kantine zijn veel instructies aanwezig. Het blijkt dat het ‘netjes achterlaten van de kantine ‘ door iedereen anders wordt ingevuld. We zijn allemaal vrijwilligers, en we doen het samen daarom een paar korte basis uitgangspunten:

 • De Bar, keuken (inclusief vaatwasser) zijn schoon en opgeruimd.
 • De Vloer is geveegd en indien nodig even gedweild.
 • Alle apparatuur en lichten zijn uit. 

Ik ben trots op jullie! Er gaat veel meer goed dan fout!  

7. Vrijwilligersavond

We gaan daarom ook graag weer een vrijwilligersavond organiseren. Deze staat voorlopig gepland voor Maart 2023!

Sportieve groet, Bennie Nijmeijer Voorzitter Barcommissie 

 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen