Van de voorzitter (Nieuwsbrief januari 2020)

27 januari 2020


Van de voorzitter

Allereerst wil ik alle leden met hun familieleden een heel gelukkig en een sportief (tennis)jaar toewensen.

Voor sommigen is het nieuwe jaar supergoed gestart, maar er zijn ook leden die het jaar 2020 op een verdrietige manier begonnen zijn. Speciaal voor hen, veel sterkte in jullie situatie en ook voor jullie alle goeds in 2020.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari hebben we teruggekeken naar 2019 maar vooral vooruitgekeken naar het jaar 2020. Het negenenveertigste jaar dat de vereniging bestaat. Volgend jaar, 2021, zien we als vereniging ‘Abraham’.

We zullen ons dit jaar met elkaar goed moeten voorbereiden op een mooi jubileumjaar.

Omdat niet alle leden tijdens de nieuwjaarsreceptie aanwezig waren wil ik alle vrijwilligers, namens het bestuur, hartelijk bedanken voor de inzet in de diverse commissies en alle overige activiteiten, en dat zijn er veel, die door veel vrijwilligers worden uitgevoerd.

Ook de chef en zijn koks (Henk, Evert en Ron) nogmaals heel erg bedankt voor de erwtensoep van oma en het roggebrood met spek die weer op een voortreffelijke manier bereid en gepresenteerd werden.

Het zal bij de meeste, aan tennis verknochte, leden wel bekend zijn waar in Nederland de eerste tennisbaan is aangelegd. Maar toch voor die enkeling die zich daar nog niet in verdiept heeft een stukje tennisgeschiedenis.

In het jaar 1500 werd de eerste Nederlandse tennisbaan in gebruik genomen (de Caetsbaan). Vooral de adel maakte gebruik van deze tennisbaan. Filips de Schone liep daar in korte broek met een modern tennisracket (waarschijnlijk speelde hij nog met het eerste tennisracket, de handpalm) te flaneren op de baan. Over tegenstanders en resultaten mag helaas niet gecorrespondeerd worden.

Jawel, als je nog eens in den Haag op het Binnenhof bent en je toevallig een racket meegenomen hebt, maak dan een selfie en stuur de foto naar de redactie. We zullen de foto dan in een volgende nieuwsbrief opnemen. Ik ben benieuwd wie deze uitdaging oppakt.

Een 50-jarig jubileum van een vereniging is overigens niet uniek in Ermelo. DVS 33 werd in 1933 opgericht, de gymnastiekvereniging Sparta in 1913 en Vale Ouwe (badminton) in 1961. Deze verenigingen hebben hun 50-jarig jubileum al jaren geleden gevierd. Voor zover ik heb kunnen nagaan staat LTV Irminloo, opgericht 13 mei 1971, als vierde in de ranglijst, net voor FC Horst (opgericht 19 juli 1971).

In voorgaande nieuwsbrieven heb ik opgeroepen om de digitale enquête in te vullen. Het lijkt er op dat de activiteiten in 2021 die het meest genoemd zijn (toernooi voor alle leeftijdscategorie inclusief de KIDS, receptie, reünie, feestavond, een jubileumboek, demonstratiepartij), in de ALV van 22 april aanstaande zullen worden gepresenteerd en vastgesteld. Voor een aantal genoemde onderwerpen gaan we alvast voorbereidingen treffen.

Noteert u de datum van 22 april alvast in uw agenda. De ALV 2020 staat dan gepland.

U heeft overigens nog steeds de mogelijkheid om de digitale enquête in te vullen middels ‘deze’  link om uw voorkeuren voor het activiteitenprogramma van het jubileum kenbaar te maken.

KLIK HIER OM NAAR HET FORMULIER TE GAAN.   

Voor 2020 staan er weer veel toernooien op de agenda. Eind juni zal voor het eerst het Kopie Begonia Toernooi georganiseerd worden. In het najaar vindt het Intersport toernooi plaats, maar ook de vaste jaarlijkse toernooien zullen op de agenda verschijnen. Houdt de app, de website en de posters goed in de gaten.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 341 554 731

Clubhuis LTV Irminloo

Klaverlaan 33
3852 XP ERMELO