Van de voorzitter (Nieuwsbrief juli 2019)

28 juli 2019


Als je start in een nieuwe baan, staat er heel wat op het spel. Zeker in een leidinggevende rol. Om te beginnen vraagt het veel van je persoonlijk leiderschap. In de eerste honderd dagen ligt het in jouw handen, of je carrièrestap een succes wordt Een Amerikaanse president wordt beoordeeld na de eerste honderd dagen in het Witte Huis. Maakt hij een goede start dan kan dat in hoge mate het succes van zijn presidentschap bepalen. Ik vroeg me af of dit ook geldt voor nieuwe voorzitters van een tennisvereniging met allemaal vrijwilligers in Ermelo.   Het is nu ongeveer 3 maanden (dus 100 dagen geleden) dat ik in de ALV gekozen ben tot voorzitter. In de nieuwsbrief van april schreef ik dat de vorige voorzitter (Ron) op zoek was naar een nieuwe voorzitter die geen superman hoefde te zijn. Geen superman is ook mijn constatering na 100 dagen, maar er wordt wel een duizendpoot verwacht . Zeker als er een aantal functies vacant geworden zijn. Van Ron heb ik veel informatie gekregen, maar ook van anderen leer ik steeds meer. Mede dankzij een aantal ervaren leden en bestuursleden kom ik tot de conclusie dat er veel op het bordje van het bestuur ligt en nog komt te liggen. Veel uitdagingen komen nog op ons pad in de komende maanden/jaren.

Om nu gelijk met allerlei vernieuwingen te komen is mij wat kort door de bocht. We zijn tenslotte geen bedrijf die het van winsten moet hebben. Wat is mij nu opgevallen in de afgelopen 100 dagen:

 • Dat er veel vrijwiligers een steentje bijdragen aan allerlei activiteiten binnen de vereniging. Het mogen er nog wel meer worden. Wat meer structuur en wat meer ondersteuning aan de VIT commissie.
 • Dat het nieuwe rookbeleid is ingevoerd. De voorzitter van de baancommissaris zal de eerste ervaringen met ons delen.
 • Dat het aantal deelnemers aan de langdurige toernooien (b.v. een toernooi van een week) niet meer aanslaat. We hebben dat ook met onze adviseur van de KNLTB besproken. Landelijk is de trend hetzelfde. Landelijk gaat men meer naar een toernooi in het weekend of een toernooi van een dag.
 • Dat onze kortdurende toernooien die in mei en juni georganiseerd zijn entohousiast zijn ontvangen.
 • De banen die vorig jaar zijn aangelegd nog niet zijn gevalideerd. De baan commissie houdt de voortgang hiervan (om tot goedkeuring van de banen te komen) strak in de gaten
 • Dat het verouderde beleidsplan/activiteitenplan nodig een nieuwe update zou moeten krijgen en dat we de leden daar graag bij willen betrekken.
 • Dat we als vereniging in 2021 ons 50 jarig jublileum willen gaan vieren en dat we snel met de voorbereidingen moeten starten.
 • Dat we nog steeds een paar bestuursleden missen. We zoeken nog een secretaris en een voorzitter van de technische commissie.
 • Dat we, als we willen spelen nog niet allemaal de banen die we graag willen bespelen afhangen.
 • Dat LTV Irminloo een leuke bloeiende vereniging is waar dynamiek in zit, waar veel sportiviteit aanwezig is, dat er steeds weer leden meedoen aan de lessen “maak kennis met tennis”
 • Dat we ook nadrukkelijk aandacht besteden aan de tennissers die in een rolstoel de tennissport bedrijven en dat we graag de rolstoelers die in Ermelo en/of omstreken kennis willen laten maken maken met onze vereniging. Daarbij worden we ondersteund door de Esther Vergeer Foundation. De Esther Vergeer Foundation maakt gewoon sporten op een gewone vereniging mogelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking.
 • Dat we....

De verenging staat niet stil, het thuisblijvers toernooi start op 11 augustus al weer. Ook in deze nieuwsbrief kijken we al weer vooruit naar de competities en de toernooien die in het najaar van start gaan. Terwijl ik dit stuk schrijf is het warm, zeer warm en is de vakantie voor velen van jullie begonnen of staat op het punt om te beginnen. We wensen jullie als bestuur een hele fijne en zo mogelijk ook sportieve vakantie toe.  

Ed Bakker

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 341 554 731

Clubhuis LTV Irminloo

Klaverlaan 33
3852 XP ERMELO