Van de voorzitter (Nieuwsbrief september 2019)

15 september 2019


Voor velen is de vakantieperiode weer afgelopen. De scholen zijn begonnen, de tennislessen zijn weer gestart en het eerste grote toernooi van het nieuwe seizoen ligt al weer achter ons. Een zeer geslaagd "laatste" NexyZ toernooi. Dit jaar heeft het bedrijf Nexyz voor de laatste keer het toernooi gesponsord.
We hebben een aantal jaar een bijzondere band gehad met het bedrijf van Kees van der Luijt. Kees, heel veel dank dat je de NexyZ toernooien in de afgelopen jaren hebt gesponsord.
Ook het Ermelo’s Intersport was als sponsor aanwezig bij het toernooi dat afgelopen zondag 8 september bij een stralende zon werd afgesloten met spannende en mooie partijen. Met Intersport wordt het sponsorcontract gelukkig voortgezet.
Tijdens de finales zondagmiddag was er een demonstratiepartij (zie verderop in de nieuwsbrief) met een vijftal rolstoel tennissers.
De najaarscompetitie is ook weer van start gegaan. Ja, het gewone leven gaat weer beginnen.
Toch nog een moment terug naar mijn eigen vakantie. Al vele jaren gaan wij een aantal weken naar Zwitserland op vakantie. Aan het meer van Genève op de camping. Wandelen, lezen, met de boot over het meer, zeg maar lekker genieten. Nu ik toch wat meer betrokken ben bij de ins en outs van de vereniging let je toch wat meer op de tennisbanen op plekken waar je verblijft.
We fietsten vanuit de camping door het bos, een fietsbrug over de Rhône en langs het meer van Genève naar Montreux. Met de auto neem je de snelste weg en gaan al die mooie beelden te snel aan je voorbij.
Op de fiets langs het meer (de fietspaden in Zwitserland zijn prima verzorgd) en waar fietspaden en voetpaden gezamenlijk worden gebruikt, wordt van beide groepen gevraagd om met respect met elkaar om te gaan en elkaar de ruimte te geven.
En dan kom je aan in Montreux, waar op de boulevard vele inwoners van Montreux, maar nog meer vakantiegangers op de foto willen met een standbeeld van Freddy Mercury. Ooit een muzikant/zanger die met de groep Queen tijdens het Montreux jazzfestival optrad, maar daar ook vele albums in hun studio heeft opgenomen.
Vlak langs de boulevard en het meer zijn ook de tennisbanen van Montreux neergelegd. Een tennisvereniging met 6 banen waarvan 3 met verlichting. Het aantal leden is ongeveer 400 en er is een tennisschool en een clubhuis met terras. Een tennisbaan met uitzicht op het meer van Genève. Hoe indrukwekkend kan het zijn.  
De voorzitter van de Zwitserse vereniging wordt president genoemd (dat klinkt toch wel wat chiquer dan voorzitter! maar een dergelijke titulatuur past niet bij onze Nederlandse cultuur?)
De vereniging in Montreux bestaat al meer dan 125 jaar.
Misschien zijn er bij de vereniging een aantal vrijwilligers die een uitwisseling met de Montreux tennis club willen organiseren En als ik dat vergelijk met onze vereniging met 10 banen (exclusief de kinderbanen), ruim 650 leden en alle banen verlicht, dan doen we in Ermelo zeker niet onder voor deze tennisvereniging in een mondaine stad als Montreux. Dan mogen we zeer trots zijn op onze vereniging.
OK we zijn dan nog geen 125 jaar oud, maar toch.....
In 2021 bestaan we 50 jaar. Het bestuur zal binnenkort met elkaar praten over ons lustrumjaar. We zullen zeker ook een nadrukkelijk beroep doen op de leden van onze vereniging om bij de organisatie van de verschillende festiviteiten betrokken te worden. We zijn het nieuwe tennisseizoen weer begonnen en de tennis activiteiten zijn er al weer. Ook de WADS die al sinds enige jaren door Otte Brunsting wordt georganiseerd gaat in november van start. Een toernooi waar veel leden zich voor inschrijven en dat ik ook van harte aanbeveel voor zowel beginnende leden als ook de meer ervaren leden. Een toernooi om ook elkaar beter te leren kennen.
Zoals ik in de vorige nieuwsbrief meldde, ligt er veel werk op het bordje van het bestuur. De bezetting is nog niet op orde, maar het lijkt er op dat er versterking op komst is. Mogelijk kan ik daar een volgende keer meer over berichten.
Het bestuur wil u graag een heel sportief tennisseizoen toewensen.  

Ed Bakker

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 341 554 731

Clubhuis LTV Irminloo

Klaverlaan 33
3852 XP ERMELO